"Η αφοσίωσή μου στη γιόγκα είναι το μοναδικό μου κίνητρο"​
B. K. S. Iyengar
Iyengar yoga founder

Shakti yoga studio

Σε μια ήσυχη γειτονιά στο Μετς, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Shakti, όπου shakti στα σανσκριτικά είναι η θηλυκή ενέργεια, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2006, δημιουργώντας το Shakti Yoga Studio

έναν λιτό και απέριττο χώρο που ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα και αφοσίωσή του στη μελέτη και πρακτική της γιόγκα. Το Shakti Yoga Studio είναι δημιουργία του Χρήστου Παύλου και της Χάριτος Λυρώνη, δύο αφοσιωμένων μαθητών που βρέθηκαν να συμπορεύονται στο ίδιο μονοπάτι της πανάρχαιας φιλοσοφίας και αρχαίας τέχνης της γιόγκα και μετά από πολλά χρόνια εξάσκησης, αυστηρής εκπαίδευσης και απαιτητικών εξετάσεων έχουν πιστοποιηθεί στη μέθοδο Iyengar.

Ο Χρήστος Παύλου  διδάσκει επί 20 χρόνια στην Αθήνα, ενώ τα τελευταία χρόνια ίδρυσε το Iyengar Yoga Centre Sofia (http://iyengaryogasofia.com/) στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και πλέον μοιράζει τη διδασκαλία του μεταξύ Αθήνας και Σόφιας. Το όνομά του, η απλή και διακριτική παρουσία του, η ίδια η ενέργειά του, αλλά ακόμη περισσότερο η διδασκαλία του, το ήθος του και η διάθεσή του να μεταδώσει τη γνώση του αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα των μαθημάτων του Shakti Yoga Studio. Η Χάρις Λυρώνη, η θηλυκή ενέργεια του στούντιο είναι μία αφοσιωμένη γιογκίνι που ακολουθεί με πίστη το προσωπικό της μονοπάτι αναζήτησης δίπλα στον δάσκαλο και μέντορά της.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσεγγίσει κανείς τη γιόγκα και διαφορετικά είδη που μπορεί να ακολουθήσει, ανάλογα με τις προτιμήσεις και το ταμπεραμέντο του. Όμως, όποιο μονοπάτι της κι αν πάρει κανείς, η γιόγκα είναι ΜΙΑ, ο στόχος είναι ΕΝΑΣ, κοινός: ένωση σώματος, πνεύματος και διάνοιας με τη λάμψη της ψυχής.

Στο Shakti Yoga Studio ακολουθούμε το μονοπάτι της Iyengar Yoga. Mαθήματα παραδίδονται καθημερινά, καλύπτοντας όλα τα επίπεδα, με τμήματα αρχαρίων και πιο έμπειρων, γιόγκα για παιδιά αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες ή άτομα που δεν έχουν ασκηθεί ποτέ, ενώ μία φορά τον μήνα διεξάγεται σεμινάριο για δασκάλους και πιο έμπειρους μαθητές. Το στούντιο δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, όπως μαθήματα ινδικής φιλοσοφίας και σανσκριτικής γλώσσας, δωρεάν διαλέξεις και προβολές γύρω από την ινδική φιλοσοφία και πολιτισμό, πρόσκληση δασκάλων από το εξωτερικό, μεταφράσεις επιλεγμένων βιβλίων γιόγκα κ.λπ.

χρηστος παυλου
Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1950. Σε ηλικία 23 ετών έρχεται σε επαφή με τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα με το Karate Shotokan. Μετά από πολυετή εκπαίδευση και διδασκαλία παίρνει το 3ο Νταν,

,δίπλωμα προπονητή και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το 1985 έρχεται σε επαφή με την Iyengar yoga, μία μέθοδο άσκησης που τον ενθουσίασε. Μετά από πολλά εκπαιδευτικά ταξίδια στην Αγγλία, όπου γνώρισε και φοίτησε δίπλα σε αξιόλογους δασκάλους, το 1992 επισκέπτεται το Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute στην Πούνε της Ινδίας και ως μέλος της αγγλικής ομάδας παρακολουθεί επί έναν μήνα το τελευταίο εντατικό τμήμα εκπαίδευσης δασκάλων και αφοσιωμένων μαθητών με δάσκαλο τον BKS Iyengar. Το έτος 2000 η Ιταλίδα δασκάλα Bianca Strens, που επί πέντε χρόνια επισκέπτονταν την Ελλάδα για εκπαίδευση, τον προτείνει στην ιταλική ομοσπονδία για εξετάσεις και παίρνει τα δύο πρώτα βασικά διπλώματα της Iyengar, τα Introductory I & II. Σήμερα κατέχει το Junior Intermediate III, συνεχίζει την προσωπική του εξάσκηση, και διδάσκει συστηματικά στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Χρήστος Παύλου
Iyengar yoga Instructor
χαρις λυρωνη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάη του ’69. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας και άσκησε το επάγγελμα της μεταφράστριας για 14 συνεχή χρόνια,

ώσπου η γιόγκα εμφανίστηκε στη ζωή της σαν ευλογία. Πιστοποιήθηκε ως δασκάλα της μεθόδου Iyengar από το ΙΥΑUK (Iyengar Yoga Association U.K.) και τον Σεπτέμβρη του 2006, σε συνεργασία με τον δάσκαλο και συνοδοιπόρο της Χρήστο Παύλου ίδρυσε τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Σάκτι και το Shakti Yoga Studio, όπου διδάσκει Iyengar yoga, ενώ παράλληλα διοργανώνει oμιλίες σχετικά με τον ινδικό πολιτισμό, μαθήματα ινδικής φιλοσοφίας και σανσκριτικής γλώσσας, καθώς και yoga retreats στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα κατέχει το δίπλωμα Junior Intermediate IΙI, και παρακολουθώντας μαθήματα ινδικής φιλοσοφίας και σανσκριτικής γλώσσας κοντά στον Δρ. Δημήτριο Βασιλειάδη, ακολουθεί με αφοσίωση το προσωπικό της dharma και πορεύεται αεί διδασκόμενη.

Χάρις Λυρώνη
Iyengar yoga Instructor

Βρείτε μας στα social

Πείτε μας ένα γειά

Design Team
Ζωή Κόλλια | Ιωάννα Κερ
Implementation
SeviCreativeStudio
© Copyright 2016 - 2020
All rights reserved