Πρόγραμμα Μαθημάτων

July & September 2017 Schedule

To πρόγραμμα μαθημάτων για τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΩΡΕΑΝ / FREE FIRST CLASS

Η διδασκαλία γίνεται στην ελληνική αλλά και στην αγγλική γλώσσα για τους μη ελληνόφωνους ασκούμενους. / English language instruction is available for non-Greek speakers.

 

Iyengar Yoga

Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

Σάββατο

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Το στούντιο θα παραμείνει κλειστό από τις 16 Ιουλίου έως και τη 10η Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και πάλι από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

 

Καλό καλοκαιράκι!

* Level 1: Eισαγωγή στη γιόγκα (αρχάριοι/μεγαλύτερες ηλικίες/άτομα με σωματικές ιδιαιτερότητες). Introduction to yoga (raw beginners/older people/people with physical challenges).

* Level 2: Γενικό μάθημα για όλους (απαιτείται προηγούμενη εμπειρία). General class for all (previous experience is required).

* Level 3: Γιόγκα για έμπειρους μαθητές (απαιτείται σταθερή εξάσκηση τουλάχιστον 3 χρόνων στην Iyengar Yoga και η σύμφωνη συγκατάθεση του δασκάλου). Yoga for experienced students (minimum of 3 years regular practice in Iyengar yoga and instructor’s permission are required).

* Kids: Γιόγκα για παιδιά (ηλικίας 6-12 ετών). Yoga for children (age 6-12).

* Restorative: γιόγκα για χαλάρωμα και ανάκτηση ενέργειας (για μαθητές των Level 2 & 3). Yoga for relaxing and rejuvenating (for Level 2 & 3 students).

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΝΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Για 6η συνεχή χρονιά, το Κέντρο Ινδικών και Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών και το Shakti Yoga Studio διοργανώνουν 3 κύκλους διδασκαλίας πάνω στην ινδική φιλοσοφία με τον Ινδολόγο καθηγητή και συγγραφέα Δημήτρη Βασιλειάδη, Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας και των Θρησκευμάτων (Πανεπιστήμιο του Μπεναρές).

 

Τα μαθήματα είναι ειδικά διαμορφωμένα για τη θεωρητική κατάρτιση μαθητών και δασκάλων της γιόγκα, ωστόσο απευθύνονται σε οποιονδήποτε διαθέτει βασικές γνώσεις ινδικής φιλοσοφίας.  Φέτος συνεχίζουμε με τη μελέτη της Γιόγκα Σούτρα του Πατάντζαλι, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015, οπότε για να ενταχθεί πλέον κανείς στο εν λόγω τμήμα θα πρέπει να συνεννοηθεί προηγουμένως με τον διδάσκοντα στην ηλεκτρονική δ/νση: indohellenic@gmail.com. Πρόκειται για τη μελέτη όλου του κειμένου, λέξη προς λέξη, στην σανσκριτική με ταυτόχρονη μετάφραση και σχολιασμό στην ελληνική γλώσσα. Τα μαθήματα ξεκινούν και πάλι την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 και θα γίνονται κάθε Πέμπτη, 12:00-14:00 στην αίθουσα του Shakti Yoga Studio στο Μετς.

 

Γενικότερα, κύκλοι μαθημάτων έχουν αναπτυχθεί στα παρακάτω θέματα:

 

* Η ΒΕΔΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ * ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔΩΝ * ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΓΚΑΒΑΤ ΓΚΙΤΑ * ΤΑ ΕΞΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ * ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΑΝΚΥΑ ΚΑΡΙΚΑ * ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΣΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ * ΚΑΣΜΙΡ ΣΑΪΒΙΣΜ (ΜΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΝΤΡΑ) * ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΣΙΒΑ ΣΟΥΤΡΑ & ΣΙΒΑ ΣΑΜΧΙΤΑ * ΜΑΧΑΓΙΑΝΑ ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ (ΣΟΥΝΥΑΒΑΝΤΑ & ΒΙΓΚΙΑΝΑΒΑΝΤΑ) * ΤΖΑЇΝΙΣΜΟΣ * ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΝΔΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

 

ΝΒ: Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους κύκλους μαθημάτων ινδικής φιλοσοφίας όλων των επιπέδων από τον Δρ Δημήτρη Βασιλειάδη στην ιστοσελίδα της ΕΛΙΝΕΠΑ.

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

2016-2017

 

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 τα μαθήματα σανσκριτικών μεταφέρονται στο Κέντρο Ινδικών και Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών, Νικολάου Φλώρου 15, Νέα Φιλοθέη, 115 24 Αθήνα (Μετρό Πανόρμου). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε mail στην ηλεκτρονική δ/νση indohellenic@gmail.com.

 

 

2015-2016

 

​Για τέταρτη χρονιά η Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού & Ανάπτυξης και το Shakti Yoga Studio διοργανώνουν μηνιαία μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους μαθητές στη σανσκριτική γλώσσα με τον ινδολόγο καθηγητή και συγγραφέα Δρ Δημήτρη Βασιλειάδη.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ξεκινάει νέος κύκλος μηνιαίων μαθημάτων σανσκριτικής για αρχάριους. Η διδασκαλία περιλαμβάνει την εκμάθηση της ντεβανάγκαρι γραφής, λεξιλόγιο, βασικές προτάσεις, γραμματική και μελέτη σανσκριτικών κειμένων. Με την ολοκλήρωση του κύκλου αυτού οι μαθητές θα μπορούν να ενταχθούν στον επόμενο κύκλο εκμάθησης σανσκριτικών μέσα από τη μελέτη της Μπαγκαβάτ Γκίτα.

 

Τα μαθήματα αρχαρίων θα διεξάγονται μία φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρα 15:15-17:15 τις ακόλουθες ημερομηνίες:

 

1. Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

2. Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

3. Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

4. Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

5. Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

6. Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

7. Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

8. Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016

 

ΝΒ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής των παραπάνω ημερομηνιών.

 

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΠΑΓΚΑΒΑΤ ΓΚΙΤΑ - ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

Μαθήματα σανσκριτικών για πιο προχωρημένους μαθητές με τη μελέτη του κλασικού σανσκριτικού κειμένου της Μπαγκαβάτ Γκίτα. Το κείμενο μελετάται στίχο-στίχο, μεταφράζεται λέξη προς λέξη και ταυτόχρονα ερμηνεύονται τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που συναντιούνται. Για την ένταξη στο τμήμα αυτό είναι απαραίτητη η επιτυχής ολοκλήρωση της εισαγωγικής σειράς μαθημάτων ή επαρκής γνώση της γλώσσας. Τα μαθήματα αυτού του επιπέδου ξεκινούν το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου και θα διεξάγονται μία φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο, 12:30-14:30, κατόπιν συνεννόησης του τμήματος.